Danske Softscan solgt for 300 mio.

SoftScan logo

SoftScan logo

I følge en artikel her i eftermiddag i ComOn er den danske IT-sikkerhedsvirksomhed SoftScan blevet solgt til den store amerikanske sikkerhedsfirma Symantec. Prisen er ikke offentliggjort, men ifølge ComOn er

Et meget realistisk bud på prisen lyder på 300 millioner kroner. Det tal kan man komme frem til, hvis man ser på en anden nylig handel med et tilsvarende selskab, Message Labs, som Symantec for få uger siden købte for 695 millioner dollar – cirka 3,5 milliard kroner.

I følge SoftScans egen hjemmeside:

SoftScan er en førende udbyder af hostede sikkerhedsløsninger til mail og web. SoftScans løsninger beskytter dagligt 7.500 private og offentlige virksomheder med en kombination af markedsledende anti-malware scannere og proaktiv heuristisk scanning, så alle brugere kan anvende nettet sikkert og produktivt. Med SoftScan får du central styring og overblik over din virksomheds internettrafik, uden besværlig vedligeholdelse og opdatering af løsningen.

SoftScan er etableret i 2003. Dette skete på den ene side på et tidspunkt, lige i efterdønningerne af dotcom boblens brasten og efter 09/11, hvor markedet for IT-ydelser og derved vilkårerne for startup virksomheder, var meget hårde. På den anden side var det sikreste marked på dette tidspunkt at bevæge sig ind på netop IT-sikkerhed.

Salget af SoftScan til en stor amerikansk virksomhed er endnu et godt eksempel på, at den mest sandsynlige exit for danske IT-iværksættere er et tradesale til en stor udenlandsk konkurrent. Det er meget sjældent, at en dansk startup har musklen til at blive en global spiller.

Under alle omstændigheder skal der lyde et stort tillykke til Diego D’ Ambra, Thomas Holm Jensen og Allan Thorvaldsen, som er de tre stiftere af SoftScan. Det er flot!

Full Disclosure: SoftScan er en BvHD klient

Dette indlæg blev udgivet i Dansk og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.