Snyd med corona passet

TV2 News interviem skærmbillede

Den 8. april 2021 blev jeg interviewet live på TV2 News hjemme fra Admiral Gjeddes Gaard om konsekvenserne af at ændre den PDF fil med et corona pas, som danskerne i en overgangsperiode kan download fra sundhed.dk til brug for adgang til forskellige steder, når nu landet begynder at lukke op igen for forskellige aktiviteter. DR havde samme dag rapporteret, at et web-site muliggjorde redigering af ens corona pas, således man kunne udskifte “positiv” til “negativ” status og ændre på udstedelsesdato.

Interviewet var ultrakort, og jeg understregede blot, at hvis man bevidst ændrede i sit corona pas for at snyde sig til adgang til f.eks. en frisør, ville der være tale om dokumentfalsk. Strafferammen for denne forbrydelse under corona tiden var fordoblet fra maksimum 2 til maksimum 4 år.

Jeg redegjorde også for, at hvis man havde brugt sit cpr.nr. på en sådan “snyde-hjemmeside”, så risikerede man, at det blev misbrugt. Dog ville man ikke hæfte for misbruget, således normalt ikke er tilfældet, når nogen misbruger ens identitet.

Dette indlæg blev udgivet i Danish og tagget . Bogmærk permalinket.